Pagini

Maci

Hey !

Astazi vorbim despre maci. Am abordat acest subiect la cererea fetelor de pe grupul meu de Pictura One Stroke si vreau sa le multumesc pentru interesul pe care il au pentru aceasta tehnica.

Despre maci: In primul rand vreau sa-ti spun ca nu stiu foarte multe despre aceasta tema pentru ca nu a fost chiar centrul meu de interes cand am inceput sa studiez florile One Stroke, dar am reusit sa pun cap la cap un material care sper sa te ajute.

Uite cum i-am gandit eu : Am folosit bucla scoica. Din punct de vedere al culorilor, stiu ca poate va ganditi sa folositi rosu si negru. Eu am optat pentru 2 nuante de rosu : Rosu scarlet (foarte aprins) si Rosu red wine (spre visiniu).
 Ca sa iti faci o idee despre culori le ai mai jos :


La inceput am facut un rand de trei petale - bucla scoica. Apoi am colorat interiorul cu nuanta mai inchisa. 
Dupa asta, am facut o petala mai mare care sa uneasca petalele 1 cu 3. Am folosit tot o bucla scoica doar ca am inceput-o dint-un capat. La sfarsit am facut mijlocul din punctulete albe si negre. 


Nu am fost foarte multumita de rezultat, dar pentru inceput este foarte bine. Stiu ca daca voi exersa mai mult va iesi mai bine. Am pictat acesti maci in caietul meu de exercitii unde incerc tot felul de noutati.

A fost interesant sa pictez ceva nou.
Tu ce pictezi astazi? 

Amalia Copcea.

Romantic Roses

Trandafiri romantici...

Astazi ma simt foarte relaxata si indragostita, ceea ce ma duce cu gandul la trandafiri.
Posibil ca inspiratia mea sa vina de la caietul meu de exercitii. Mi se pare incredibil cat de motivant este sa ai un lucru facut pentru tine. Croit pe nevoile si dorintele tale.


Asa cum va spuneam in postarile trecute, ajutata de prietena mea, am conceput un caiet de schite/ exercitii cum imi place mie sa-i spun, in care am inceput sa-mi pun ideile.



Astazi va propun un tutorial cu trandafiri romantici in care am folosit alb si o nuanta rozalie de la maimeri si bucle scoica. Multe bucle scoica. In plus, detaliile le-am facut cu pensula 0 si cu punctatorul.


Aceste doua poze iti arata pasii pe care i-am urmat pentru a face acest trandafir. Ce crezi?
Astept parerea ta intr-un comentariu mai jos si daca ti s-a parut folositor acest articol, apasa butonul LIKE pentru ca este singurul mod in care ma poti ajuta si tu pe mine.

O seara frumoasa si plina de inspiratie,
Amalia Copcea.

Caietul de exercitii

Buna !

Imi place sa-ti vorbesc despre planurile mele si despre noutatile pe care le descopar in pictura.
Astazi vreau sa-ti spun cate ceva despre caietul de schite/exercitii.
Toti artistii au un caiet de exercitii unde isi pun cele mai nebunesti idei si unde se simt liberi sa experimenteze. Eu cred ca toti oamenii au o latura artistica.  Si te incurajez sa ti-o dezvolti. Nu conteaza cu cata stangacie incepi atata timp cat faci cu placere ceea ce faci. Ma bucur ca eu am descoperit in sfarsit utilitatea caietului de schite si idei.

Sa va povestesc: Acum cateva saptamani am organizat un picnic cu prietena mea de alegsadesenez.com - Alina Militaru. A fost o plimbare draguta cu caietele de schite. Cum eu  nu aveam unul, am luat niste foi. Cand ne-am intalnit cu totii am fost foarte surprinsa sa vad ce desene minunate aveau oamenii cu care ma intalnisem.

Asa ca am decis ca vreau si eu unul. Cum pentru pictura One Stroke aveam nevoie de hartie speciala, mi-a fost greu (chiar imposibil) sa gasesc un caiet de schite potrivit. Asa ca, mi-am dat seama ca trebuia sa imi fac un caiet de schite care sa indeplineasca toate criteriile mele. Asa s-a nascut minunata agenda de exercitii.




Asa arata caietul meu de schite care ma inspira in fiecare zi. Inainte obisnuiam sa folosesc multe foi pe care le rataceam ulterior. Acum imi pot pune toate ideile aici. Ce credeti? Este o agenda cu coperti groase, cu foi cartonate color si cusuta manual. Eu pur si simplu o iubesc !

Transparente - cum sa creezi efectul de transparenta folosind tehnica One Stroke

Buna !

Revin dupa ceva timp in care nu ti-am mai scris. Iti spuneam in postarile trecute ca ne merge foarte bine si ca ne marim echipa. Ei, asa este. Am gasit destule persoane interesate care sa ne sustina in noul nostru proiect despre care va voi spune mai multe ceva mai tarziu.

Astea fiind spuse, revin cu un  nou articol pentru tine in care iti explic cum am pictat aceste flori si de ce am urmarit ideea de transparenta.

Dupa cum am detaliat in articolul despre picatura de apa, vom folosi doua culori si anume: ALB si culoarea fundalului.
Un sfat: Alegeti fundalul intr-o culoare aprinsa pentru rezultate mai vizibile.

Uite ce a iesit:

Pentru ca aceste doua picturi au primit reactii foarte pozitive din partea publicului meu, am decis sa merg mai departe si sa accept noi provocari.


Mie imi place ce a iesit, tie? 
Iti doresc o seara minunata si astept comentariile tale in sectiunea de mai jos.
Daca ti-a placut articolul meu, da-i un LIKE sa vada si prietenii tai. E cel mai bun mod de a spune Multumesc.

Amalia Copcea.