Pagini

Trandafiri - model pentru incepatori

Buna !

Stiu ca toata lumea vrea sa invete sa picteze trandafiri. Partea buna este ca oricine o poate face.  In Pictura One Stroke nu ai nevoie de ani de exercitiu. Trebuie doar sa nu fii descurajat de la inceput. Vreau sa  vin ajutorul vostru cu o serie de filmulete - tutorial pe care noi, echipa de la Pictura One Stroke le pregatim.

Canalul nostru de youtube va  fi disponibil cel mai probabil de saptamana urmatoare.  Filmuletele vor aparea o data pe saptamana si daca sunteti abonati la blog/facebook cu adresa de mail veti primi o notificare draguta atunci cand apar filmulete noi. Voi reveni cu mai multe detalii inainte de lansarea oficiala.

Pentru ca am fost foarte ocupata in ultima perioada, nu cu sarbatorile asa cum ati crede, ci cu mult asteptata carte "Pictura One Stroke - Amalia Copcea", sper ca ea sa ajunga la editura saptamana asta.

Despre trandafiri:

Vom incepe cu cel mai simplu model de trandafiri. Pentru pictura avem nevoie de carton colorat, culori acrilice si pensule descrise in detaliu in articolele anterioare. O mica provocare pentru tine, daca esti nailartist, incearca acest tip de trandafir pe unghii tehnice. Astept poze de la tine.


Prima data am facut un cerc rosu inchis. Culoarea cartonului este un galben-pal. Am imbinat pe pensula nuanta de rosu inchis (pe care am folosit-o si la cerc) si alb .  Am inceput cu o bucla principala in mijoc sus. Apoi am facut bucle virgula secundare in stanga si dreapta (cate doua randuri) (3). Apoi sub bucla principala, mai facem inca una mai mica. In interiorul ei, facem inca doua bucle simple una langa cealalta (4). Inchidem aceasta bucla principala cu o bucla simpla in jos(5). Apoi facem doua bucle ondulate (6). Mai facem o petala interioara cu pensula subtire(7). Facem o ultima bucla ondulata la sfarsit (8).

Daca aceste instructiuni ti se par complicate, iti mai pun o imagine cu tipurile de bucle.


Sper ca ti-a placut acest articol. Daca ti se pare util spune-le si prietenilor tai (Share)
Citesc toate mesajele si comentariile de la tine. Raspund cat pot de repede ca sa iti fiu de ajutor. Fii creativ!

  Amalia Copcea

9 comentarii:

  1. Waiii cat de bine e explicat.. de cand caut ceva care sa maajute sa inteleg.. ca de nam aruncat la foi si cartoane si toate cele ma luau nervii ca nu imi iesea.. nu reuseam nici cum sper acum sa pot :). Multumesc, mabucur ca te-am descoperit, de acum sunt zilnic pe aici

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos scris articolul, multumim! Imi poti spune, te rog, cum iti dai seama cand este compozitia ideala pentru pictat, cand diluezi vopselele acrilice? Sau doar umezesti pensula si folosesti culorile asa cum vin in tub?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ! despre culori - in general le folosesc asa cum vin din tub. Trebuie sa intelegi ca pictura in acrilice este mult mai diferita decat pictura in acuarele, deci apa trebuie sa fie folosita in cantitati foarte mici. In general daca mi se pare prea densa culoarea adica daca nu face o linie perfecta pe hartie ci lasa doar mici fragmente, atunci umezesc pensula si incerc din nou. Sper ca te-am ajutat. Daca mai ai alte nelamuriri astept sa-mi scrii :*

      Ștergere
  3. buna as vrea sa stiu de unde se poate cumpara cartea si ce pret are, va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Maria,

      Cartea nu este inca gata, ea urmeaza sa fie publicata dar nu as putea sa-ti dau o data concreta. Cert este ca lucrez cu o editura si acum facem ultimele modificari. Am sa te anunt si voi anunta si pe blog despre asta. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  4. nu pot sa vad video :( si as vrea tare mult va rog sa ma ajutati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Sigur, videoclipul se gaseste si pe youtube. Va las link-ul aici:
      https://www.youtube.com/watch?v=91mBfKFx0QE&hd=1

      Ștergere
  5. Multumesc foarte mult pentru generozitate, iti trimit numai ganduri bune

    RăspundețiȘtergere