Pagini

Detalii despre materialele folosite in tehnica One Stroke

Pentru că nu sunt disponibile în România culorile şi pensulele Donnei Dewberry, în continuare am să va arăt ce materiale folosesc eu şi de ce mi se par potrivite.

Sigur, puteţi folosi în această tehnică şi alte culori acrilice în locul celor prezentate aici, acestea sunt o alternativă la cele originale şi se găsesc în magazinele pentru hobby la preţuri accesibile.


Începem cu pensulele:
Părerea mea: Pensulele late sintetice se uzează destul de repede, se întăreşte vopseaua la bază şi nu mai pot fi curăţate. Va sfătuiesc să nu investiţi în pensule late sintetice, cele din imagine au costat aproximativ 5 lei bucata si le gasiti la magazinele pentru hobby. 
 
Pensulele sintetice pot fi folosite în jur de două-trei săptămâni în funcţie de cât de mult le utilizăm. Pensula 0, pe de altă parte, este indicat să fie de calitate superioară. Merită să investiţi într-o pensulă din cel mai calitativ fir de păr natural, păr de zibelină siberiană Kolinsky. Sunt excelente pentru detalii.
Folosesc de mult timp aceste culori acrilice pentru că sunt calitative şi au o putere mare de acoperire. Au o paleta largă de nuanţe. Singurul dezavantaj este că sunt puţin cam dense şi pot necesita diluare. Au o rezistenţă mare în timp şi nu se decolorează. Sunt disponibile în tuburi de 20 ml, borcane de 140 ml sau 350 ml.

De la Maimeri mai folosesc şi gama Idea decor care sunt potrivite pentru orice tip de suport.

Daca aveti alte intrebari legate de acest articol, astept sa-mi lasati un comentariu si va voi raspunde cu cea mai mare placere. De asemenea, anuntati-va si prietenii pasionati de pictura dand "Share" acestui articol. 

Sa aveti inspiratie !
Amalia Copcea
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu