Pagini

Introducere in pictura One Stroke

Înainte să ne apucăm de pictat:

Pictez de ani de zile şi dacă am învăţat ceva despre mine până acum este că deşi uneori sunt mândră de rezultate, alteori, nu pot face nici măcar o buclă. Ce vreau să spun este că nu putem picta tot timpul. Chiar dacă această tehnică presupune mai multă îndemânare decât talent, acest lucru nu va garantează succesul lucrărilor. Prin exerciţiu puteţi obţine rezultate surprinzătoare.


Un alt lucru la fel de important este starea dumneavoastră de spirit. Relaxaţi-va. Pictura este un hobby, trebuie să va încânte. Lăsaţi grijile. Detaşaţi-vă de orice sursă care vă provocă stres. Dacă aveţi copii, s-ar putea să găsiţi în pictură exact activitatea care să va aducă împreună.

Concentraţi-vă toată atenţia pe ce doriţi să creaţi. Nu începeţi nici un proiect cu gândul că s-ar putea să nu vă iasă.

Cum folosim culorile:
Folosesc un beţişor de cafea pentru a scoate culorile. Apoi cu o pensulă lată  îmbin culorile ca în imagine:

Vom apasă pensula îmbibată în vopsea  în direcţiile stânga-dreapta de mai multe ori până vom obţine în mijloc o culoare uniformă, o nuanţă între cele două culori alese.


Ce forme vom realiza?


1.Cea mai simplă dintre ele este “bucla”. Bucla simplă:

Această buclă simplă se poate realiza și în jos.


Un  alt tip de buclă  este bucla deschisă, are baza un punct și deschiderea mai mare.


2. Bobocul, un derivat al buclei simple. Este o bucla simpla peste care facem mai multe bucle simple in jos.


3. Bucla scoică. Poate fi folosită la petalele frunzelor sau florilor.



Acestea sunt formele de baza pe care le vom realiza in mai toate picturile noastre. Spor la treaba si nu ratati urmatorul nostru articol despre frunze. Sper ca va este util acest tutorial si sunt aici sa ascult intrebarile voastre! 

O seara frumoasa,
Amalia Copcea.




4 comentarii:

  1. Obrigada por compartilhar ! Muito sucesso a voce!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Am si eu cateva nelamuriri despre cum si cat se foloseste apa in aceasta arta? De cate ori trebuie sa inmoi pensula in apa,cum sa fac sa imi ramana mai mult timp culoarea pe pensula,se pune apa doar in momentul cand se dilueaza culoarea?
    Nu prea inteleg aceasta tehnica, daca poti sa ma lamuresti, iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Nicoleta,

    Eu folosesc apa pe tot parcursul picturii insa foarte putina. Culorile trebuie sa fie dense pentru rezultate spectaculoase. Eu nu diluez culorile inainte de a picta cu ele, ci le folosesc asa, prefer sa inmoi pensula din cand in cand in apa. Folosesc culori de la Polycolor care sunt foarte groase pe care le combin cu cele de la DACO care sunt mai lichide, mi se pare ca se potrivesc foarte bine impreuna aceste doua game. Sper ca ti-am fost de ajutor si daca mai ai vreo nelamurire, sunt aici ;)

    RăspundețiȘtergere